Inget internet i Portugal

Allt ºr bra med oss, bloggar nºr vi kommer hem. Bilder och sºnt. Mycket frºnt och kul har hºnt.
Kommer hem sent p+ tisdag.


Partik Flodin

Patrik vann igen och är obesegrad i Ryssland

Patrik Flodin är regerande rysk mästare och var inför Rally Braslaw obesegrad. Målet var givetvis att åter stå som vinnare. Den här gången hade han helt ny co-driver i högerstolen, Emil Axelsson. Samarbetet funkade klockrent från början.

Den här gången blev det hårdare motstånd än vad Patrik är van med i Ryssland.
- "Det har varit hur kul som helst" skrattar Patrik nöjt "Andrew Zhigunov har verkligen bjudit på kul motstånd. Det har inte gått att slappna av överhuvudtaget och vi har gått på max hela rallyt. Bättre träning än så här kan man inte få".

Inför dagens rally ledde Andrew Zhiguno med 0,4 sekunder. Patrik och Emil vann idag, liksom igår, fyra av de sex sträckorna och gick efter första sträckan upp i ledning. En ledning som de behöll ändå in i mål. Men det var som sagt kamp om varje sekund.
- "Vi har inte riktigt samma effekt i Subarun som Zhigunov i sin Mitsubishi. Vilket har märkt på de två ruggigt snabbas sträckorna idag" förklarar Patrik
- "SS9 och SS12 var extremt snabba. Vår bil gör bara 203 km i timmen och vi hade en medelhastighet på 140 km. Där åkte vi på styrk, eftersom vi helt enkelt inte hade mer att sätta emot".

Nästa tävling för Patriks del är 19-20 juni. Även då är det till Ryssland kosan går, då den fjärde deltävilngen i Ryska Mästerskapen körs.


1.

Patrik Flodin

1:16:39.6

 

2.

Andrew Zhigunov

1:16:48.8

+9,2

3.

Andrew Trukhin

1:20:19.6

+3:40,0

4.

Peter Turkin

1:20:43.5

+4:03,9

5.

Vadim Makarov

1:20:50.9

+4:11,3

6.

Sergey Uspenskij

1:22:04.1

+5:24,5

7.

Vladimir Kilunin

1:25:23.3

+8:43,7

8.

Vladimir Petrenko

1:26:09.1

+9:29,5

 

Mer info hittar du på
 www.patrikflodin.com
, där vi följt rallyt, sträcka förs träcka.



Text tagen från nyhetsbrevet från team Flodin

ännu mera galet...men skoj :)

Vi har köpt lite presenter åt dom som hade hand om oss under svenska rallyt & så Latvala förstås.




ja vi är tokiga, vi vet :)




Så här FINA t-shirtar kommer vi att ha på oss i Portugal :)

Flagg förberedelser

min älskling har 25 st mindre flaggor :)

Kärleken min :)

Ford, PG Andersson & en massa massa Sverigeflaggor :)



inget rally utan många flaggor :)

Dick är noggrann med sina flaggor :)

jag torkade av resväskorna :)



Nedräkning...

För att citera Dick & Putte...nu börjar det närma sig. Och det gör det, bara 11 dagar kvar nu innan vi reser till Portugal :) Så länge får vi ladda o förbereda oss. Här är lite att lyssna på...






Rallycross i Strängnäs

Så måste jag blogga lite om helgen som var. Dick & jag fick helgbesök av Putte. På fredagen tog vi det lugnt framför dator & tv, grillade kött och hade det trevligt. På lördagmorgon bar det iväg till Strängnäs för att titta på rallycross. När vi kom hem tänkte vi beställa hem mat men istället åkte vi till Rolands och gjorde Gunnar & Viola sällskap. Vi drack o åt god mat och pratade. Vi sjöng även för en Birgitta som fyllde 52 år. På söndagen vaknade vi sent och Dick & Putte tittade på rallydvd. En trevlig helg med mycket rallyprat. Och vi tycker alltid det är lika roligt att ha Putte på besök :)


Lite bilder ifrån helgen förstås :)

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 

 


Latvala vann VM-rallyt i Nya Zeeland



Jari-Matti Latvala vann VM-rallyt i Nya Zeeland

Det började illa för storfavoriten Sébastien Loeb. Den första dagen kom han fel i en kurva och kraschade.
– Jag fastnade när jag skulle bromsa inför en tajt högersväng. Jag tappade bilen och vi slog in i räcket på en bro, förklarar Loeb som slog sönder bildörren och tappade tid när han försökte stänga den.

I stället var det Petter Solberg och Jari-Matti Latvala som drog i väg i täten. Men Loeb gav inte upp, fransmannen jagade som en besatt under den andra dagen och åt sig sakta ikapp. När dagen var över låg Loeb tvåa, efter landsmannen Sébastien Ogier och Latvala som trea. Under den sista dagen gick Loeb upp i täten och det såg ut som om det skulle bli ännu en seger för den suveräne världsmästaren. Men det höll inte hela vägen.

– Vi körde en väldigt smal och kurvig sektion och vi kom till en högersväng som jag överskattade lite. Det var mycket smågrus på vägen och bilen understyrde så vi hamnade rakt i ett träd. Karossen fick sig en smäll, men vi klarade oss utan mekaniska skador och vi kunde fortsätta, förklarar Loeb. Efter närkontakten med trädet hade Loeb åkt ner på fjärde plats, men han fortsatte att kämpa och kom allt närmare täten. Men en snurr ett par kilometer från målet ödelade planerna på seger. Loeb fick i stället finna sig i att sluta trea.

Istället blev det sekundstrid mellan Sébastien Ogier och Jari-Matti Latvala. Ogier hade oturen att snurra tre kurvor från målet på den sista sträckan och Latvala kunde vinna med 2,4 sekunder.
– Det är otroligt. Jag pratade med Malcolm Wilson inför sista sträckan och han sa åt mig att bara fortsätta som jag gjort. Jag försökte att inte ta i för hårt i starten så jag inte skulle göra några misstag, säger Latvala till wrc.com.


Tråkigt för Petter Solberg som låg riktigt bra till under fredagen. Nu hoppas vi på en repris i Portugal. Antingen så skärper Loeb till sig inför den kommande tävlingen eller så har hans tre misstag i Nya Zeeland gjort att han blivit lite nervös. För Latvala, Hirvonen eller Solberg är de som jag vill se som vinnare.


Latvala tvåa på Nya Zeeland


Bild: Lehtikuva

Jari-Matti Latvala är tvåa i nyzeeländska rally efter den första etappen.

1.

11

Petter SOLBERG

 

1:35:51.3

0.0

0.0

2.

4

Jari-Matti LATVALA

M

1:35:52.7

+1.4

+1.4

3.

7

Sebastien OGIER

 

1:35:55.2

+2.5

+3.9

4.

2

Dani SORDO

M

1:36:00.0

+4.8

+8.7

5.

3

Mikko HIRVONEN

M

1:36:11.5

+11.5

+20.2

6.

5

Matthew WILSON

M

1:37:01.0

+49.5

+1:09.7

7.

1

Sebastien LOEB

M

1:37:11.1

+10.1

+1:19.8

8.

6

Henning SOLBERG

M

1:37:36.6

+25.5

+1:45.3


nedräkning...



Endast 22 dagar kvar innan avresa....jippii :)
Ska bli grymt roligt.


Grattis!

Idag fyller Dani Sordo 27 år...det grattar vi såklart!




RSS 2.0